Interview met Ruud Veltenaar

Interview met Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar wil verwonderden, verbazen, verwarren én wakker schudden. Veltenaar is toekomstfilosoof en inspirator van transformatie.
Ruud Veltenaar verzorgt als inspirator van transformatie interactieve masterlezingen, keynotes en colleges voor leiders, ondernemers en professionals over de hele wereld. Zijn positieve combinatie van een heldere visie en concrete, inspirerende actiepunten is uniek, verfrissend en vooral bijzonder aanstekelijk. De persoonlijke reacties van deelnemers zijn vaak hartverwarmend en bewijzen dat Ruud als geen ander zijn publiek weet te raken en inspireren.

Hoe zou je jezelf beschrijven in één zin?
Hoe zou ik mezelf in één zin beschrijven? Qua werk ben ik een inspirator van transformatie en als mens ben ik een gepassioneerd mens dat graag andere stimuleert om het verschil te maken.

Waar ligt jouw kracht?
Ik denk dat ik het vermogen heb om, zowel in het hoofd als in het hart te komen van mensen, waardoor ik ze in beweging krijg.

Wanneer stond je voor het eerst op het podium?
Toen ik vijf jaar was stond ik voor het eerst op het podium om een speech te houden voor ons afscheid als klas aan mevrouw de Jong, want daar moesten we allemaal afscheid van nemen als peuters omdat we naar de lagere school gingen.
Professioneel was het voor de eerste keer toen ik mijn eerste eigen bedrijf startte. Ik had een imago opgebouwd in de pers als een soort Europese IBM watcher en heb ik in de Sonesta koepel in Amsterdam het eerste grote verhaal mogen houden over de toekomst van IBM.

Hoe ziet jouw vakgebied er over 10 jaar uit?
Over tien jaar is iedereen trendwatcher. Waarom denk ik dat?
“het leger van coaches en trendwatchers” groeit snel waarmee het vak en de impact flink eroderen. De meeste trendwatchers blijken content verzamelaars en koketteren met exponentiële technologieën en vertellen dezelfde verhalen. Als filosoof onderscheid ik mij door de trends en ontwikkelingen te vertalen naar de impact op ons leven en werk. Geen schrale ‘call to action’, maar een niet vrijblijvend appèl op hoofd en hart om in actie te komen en een bijdrage te leveren aan het creëren van een wereld waarnaar we allemaal naar verlangen”.

Wat kunnen bezoekers verwachten van je het Sprekende Cijfers Event op 7 februari?
Tijdens de bijeenkomst zal Ruud een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we op een markeerpunt in onze geschiedenis staan. Wij beloven u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat.

Countdown