Bouwen we de juiste woningen? 

Sluit de huidige nieuwbouw aan op de woonwensen?

Wat is de stand van zaken in de nieuwbouw en wat brengt 2019 ons? Vorig jaar stelden we vast dat er meer nieuwbouw nodig was om aan de vraag te kunnen voldoen. Met de cijfers van 2018 kunnen we evalueren of we op koers liggen. Daarbij kijken we ook naar de data: sluit de huidige nieuwbouw goed aan bij de werkelijke woonwensen van toekomstige bewoners?

Verdichten door hoogbouw

Gastspreker Paul Stavert

Paul zal ingaan op de uitdagingen en kansen van mix use projecten met hoge FSI op centrum locaties in Nederland.
Paul Stavert is partner bij Powerhouse Company. Hij is verantwoordelijk voor het verwerven en ontwerpen van door ontwikkelaars geïnitieerde projecten op locaties in de binnenstad.

Paul is geïnteresseerd in het creëren van waarde en architecturale kwaliteit binnen de wetten van de economie die de ontwikkeling van commercieel vastgoed beheersen. Hij is verantwoordelijk voor de ontwerpontwikkeling en het projectbeheer van een groot aantal projecten, waaronder: KJ-Plein, een project voor gemengd gebruik van 50.000 m² in het centrum van Den Haag; de Amstel Tower, met woningen en hotel in Amsterdam; District-E, bestaande uit drie hoge torens in het centrum van Eindhoven met 80.000 m² woningen, kantoren, winkels en hotels; de renovatie van ‘Loon Shopping Center’; Het kantoorgebouw van Pavilion in Amsterdam en diverse woonprojecten, hotels en kantoorinterieurs in Europa.

Countdown

De strijd om de stedelijke m2

En hoe randgemeenten hiervan kunnen profiteren

Steeds meer kleine (creatieve) ondernemingen zoeken een dynamische plek om zich te vestigen, het liefst in een omgeving vol voorzieningen. Binnensteden zijn daardoor blijvend populair, maar daar is weinig aanbod meer over en de plekken die er zijn, zijn vaak verouderd of te duur. Hier kunnen de randgebieden stevig van profiteren, mits er genoeg voorzieningen worden gecreëerd en de locatie goed met de auto en ov te bereiken is. Hoe kunnen de grote steden het aanbod levend houden en hoe kan de rest van de markt het best op de wensen van deze groeiende groep inspelen?

Countdown

Futureproof ondernemen in vastgoedland

Futureproof ondernemen in vastgoedland

Ruud Veltenaar is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact ons leven en werk. Als geen ander weet hij dat het creëren van een perspectiefrijke toekomst meer vereist dan motivatie en hard werken. Om de toekomst zelf te creëren heb je relevante informatie, heldere inzichten en effectief leiderschap nodig.

Countdown